Методична майстерня “Інтернет ресурси під час дистанційного навчання для учителів природничого циклу”

«Скільки б ти не жив, усе життя слід навчатися», – говорив мудрий Сенека. Мабуть, найбільше ці слова стосуються вчителів, бо вони постійно навчаються, щоб бути на часі в епоху постійних змін. Підвищуємо кваліфікацію в ІППО, на різноманітних освітніх платформах, займаємося самоосвітою. Але найефективніша форма навчання педагогів – коли вони навчають одне одного – методика перевірена часом.

У Покровській громаді вже кілька років проводиться організація та обмін педагогічним досвідом через   постійно діючі семінар (ПДС). Це так би мовити  внутрішній коучинг, дієве підвищення кваліфікації педагогів.

Як це працює? На початку навчального року педагоги- коучі подають до центру теми своїх ПДС, які охоплюють заклади дошкільної освіти, школи і позашкільні заклади освіти. Центр пропонує педагогам громади тематику ПДС і вони записуються на ті теми, які їх зацікавлять. Проводити ПДС може як один педагог, так і в парі з колегою з одного або двох- трьох інтегрованих предметів. Коучі ПДС планують три заняття протягом навчального року. Зазвичай це період канікул.

Ще один позитивний результат: учителі  практикують навчання дорослих, вдосконалюють навички роботи з аудиторією слухачів, призвичаюються до  публічності. Адже почуватися впевнено – запорука успіху на будь яких професійних заходах чи конкурсах.

27.04.2023 у рамках обласної методичної майстерні у дистанційному форматі пройшла презентація досвіду співпраці  педагогинь Покровської ТГ Тетяни Фіщук (учитель біології навчально-виховного комплексу № 1 Покровської міської ради, керівник професійної спільноти вчителів біології), Світлани Дикої (учитель географії загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 2 покровської міської ради, керівник професійної спільноти вчителів географії), Вікторії Бень (учителя біології навчально-виховного комплексу № 1 Покровської міської ради) та Ганни Єгоришевої (учителя фізики навчально-виховного комплексу № 1 Покровської міської ради) з теми «Інтернет ресурси під час дистанційного навчання для учителів природничого циклу».

Під час презентації роботи спікери (вони ж – коучі у своїй громаді) озвучували застосунки/ програми, ділилися специфікою їх використання (контентом, змінами режимів, співпраці із здобувачами освіти та педагогами різних предметів), демонструючи цю інформацію в онлайн режимі. Учасники заходу мали змогу перейти за активним покликанням і особисто попрацювати у представлених застосунках.

Широкі можливості для впровадження  під час вивчення предметів мають сервіси: Canva, PINTEREST, CleverMatHs, а також  спільна робота на Google-диску.

Спікери поділилися підбіркою  корисних сайтів (на прохання присутніх).

Дякуємо за можливість поділитися досвідом педагогів освітнього простору Покровської ТГ на обласному рівні.

«Шлях виникає під ногами того, хто починає йти».

Пропонуємо зробити перші кроки щодо вивчення функціональності нових застосунків та їх активне впровадження в освітні простори своїх закладів освіти. Разом до Перемоги!



Відеозапис наради

metodmaysternvideo

Залишити коментар